Академия за Родители

Блог
2
May

Юбилейното десето издание на ФАМИЛАТЛОН е за цялото семейство

На 12 май 2018 г. на Голямата поляна в Южен парк в зони Спорт, Опознай България и света, Каузи, Здраве и Виртуален свят на Фамилатлон, ви очакват 60+ организации за един незабравим семеен празник!

Малки и големи ще могат да се забавляват по най-различни начини: да открият увлекателната страна на математиката чрез главоблъсканиците на Забавна математика, да си направят инста желиращи червеи и изригващи мега гейзери с ДНК; ще могат да се раздвижат с танците на Dance Station, да пробват нещо ново с Тимшел йога, да опитат капоейра, хокей с Клуб Левски, петанк, айкидо с младежите от „Чоуа“, „Туистед“ джу джицу и още много!

Познатата поляна ще се превърне в своеобразен „Панаир на възможностите“, в който родители и деца ще могат да се гмурнат и да прекарат един вълнуващ ден заедно – да участват в приключенски еко-мисии и щафетни предизвикателства на Jagadamba; да направят обиколка с бинокъл за наблюдение на 65 вида пернати обитатели в парка, организирана от БДЗП; да научат от WWF как всеки от нас може да допринесе за опазването на дивите животни и растения, и да дарят първа или поредна книга за каузата на Уницеф.

Фамилатлон е мястото, където децата и родителите споделят общи интереси и намират време да са заедно“, казва Деян от Protect Your Kid. Той и Национален център за безопасен интернет ще покажат на родителите, че „новите технологии не са нещо зло и че те могат да са много полезни в общуването с децата им“. В зона “Виртуален свят” ще можете и да се запознаете с MindHub и HP, да изпълнявате мисии с роботите на Училище по роботика “Robopartans” и още много!

Бочко ще се погрижи за спокойствиете на родителите през този ден на открито, а на павилионите на АЛОС, Туй-Онуй, Пурко, София Играе, Music Play и Puffy Land ще можете да четете, да рисувате камъчета, да си направите играчка или да свирите на различни инструменти.

В зона „Каузи“ ще се запознаете с организаторите, Асоциация „Родители“ и „Академия за родители“, със „Здраво дете“, НМД и ГИ за Детски площадки; а „Да бъдеш баща“ имат предизвикателство за всеки татко.

Не забравяйте да се включите в обиколката на Малката Европа, Голямото лятно бутане и Велопохода. А за да презаредите сили между емоциите и забавата, ще се погрижат нашите приятели в зоната за пикник!

В 12.00 чса стартира играта „Малката Европа“, която  е абсолютен фаворит на малки и големи заради възможността деца и родители да изследват Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат доброволци-домакини на столиците и ще им покажат най-интересното от градовете. Всеки участник в играта ще получи личен „Паспорт на пътешественика“, в който ще може да събере печати от обиколката, а за най-запалените пътешественици ще и има томбола с атрактивни награди.

В 11.00 часа от Площадката с гълъбите стартира „Голямото лятно бутане“, на което предизвикваме родители и деца да изминат 5000 крачки заедно в парка – в коремчето на мама, в слингове, колички, на велосипеди или тротинетки – превозното средство е по избор. Има супер награди за финиширалите на Голямата поляна, където сме предвидили зона за кърмене и преповиване.

От 11:30 часа ще започне „Голямото велошествие“ за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал и незабравимо преживяване.

Да повече информация и безплатна регистрация: www.bit.do/familatlon2018

Десетото издание на ФАМИЛАТЛОН се организира от Асоциация „Родители“ и „Академия за родители“. Проектът е съфинансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта през 2018 г.“

Празникът се организира с институционалната подкрепа на Европейската Комисия и Европейския Парламент, както и с изключителното съдействие на Бочко, Девин, Doppelherz, HP, SoBio, SVR, Vedra и Данино.

 

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE