Академия за Родители

Блог
4
Dec

Писмо до Дядо Коледа

КОНКУРСЪТ „НАЙ-КРАСИВО ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА” СТАВА НА 20 ГОДИНИ

Вече две десетилетия българските деца чакат с нетърпение предколедните дни, за да напишат до любимия си Дядо Коледа съкровено писъмце, пълно с послания и трепетни очаквания.

Всяка година, поддържайки връзка с екипа на щедрия белобрад вълшебник, „Български пощи” ЕАД организира  конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа. Много поколения деца участват в него и никога не забравят условието, че върху писъмцето трябва да бъде правилно написан адресът на подателя и да бъде залепена марка от 65 стотинки.

На мястото на получателя е достатъчно да пише: „За Дядо Коледа”.

Всички участници в конкурса получават от Любимия Дядо вълнуващи лични писма, а за най-добрите детски творби „Български пощи” подготвят и специални подаръци.

Децата могат да изпращат своите послания написани на ръка или на компютър, придружени с рисунки, стихчета и т.н.

Крайният срок за изпращане на писмата за участие в конкурса е 7 декември 2015 година.  За допълнителни въпроси и уточнения – страницата на Български Пощи.

Писмата до Дядо Коледа могат да бъдат вдъхновение и улеснение на родителите – преди детето да напише писмото си, насочете го да помисли за нещо, което иска, нещо, от което има нужда, нещо, което би носило и нещо, което би искало да направи. Това е добре балансиран подход към традицията за подаряване на подаръци, която слага граници между щедрост и глезотия 😉 

 

1 Response

  1. Траяна

    Мили, Дядо Коледа може ли да ми донесеш едно самби?
    Траяна на 9 години град Варна

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE