Голямото лятно бутане

 

 

Кога: 11 юни, 2016: 10.00 часа

Кой: майки, татковци и техните бебчета

Къде: Площадката с гълъбите – Южен парк, София – виж на картата

Какво: “Академия за родители” предизвика всички родители и техните бебоци, да се присъединят към нас за дълга разходка, от 5000 крачки, в парка!

Защо: В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно, ако не започнем да се справяме с този проблем. Справянето до голяма степен зависи от родителите. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост, да изразходваме излишните калории и да подобрим работата на сърцето, по лесен начин.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време и може лесно да стане част от ежедневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

akaemia5

Кредит: sofiamama.com

Какво точно се случи?

10.00 – 10.30 часа: Регистрация

10.30 часа: Старт

Дължината на маршрута беше 5000 крачки, през които мамите от Stroller Fit Mama ни раздвижиха допълнително по трасето с различни упражнения, а нашите приятели от списание 9 месеца  подготвиха танцова зона с допълнително предизвикателство за всички.  

12.00 часа: Финал

Всички финиширали получиха сертификати за участие от “Академия за родители” и партньорите на инициативата. Раздадохме почти 5000 подаръка от Bebelan, Chicco, 9 месеца, Девин, DM, Моето бебеHarmonica, Pufies, Shopping Terapia и Weleda – заслужени награди за тези, които приеха предизвикателството ни.  

Вижте видео от събитието:

http://www.youtube.com/watch?v=ZoXJuSXwwj0

Какво друго се случи?

Съдействие за обозначавене на маршрута, указателни табели и логистична подкрепа, ни оказаха 5kmRun, които организират ежеседмични, безплатни бягания в четирите най-големи града в страната. 

От 9.00 часа започна благотворително бягане, организирано от нашите приятели от 5kmrun – мотото бе „За по-малко риск – повече шанс“, а събраните средства от София, Варна, Бургас и Пловдив, ще бъдат предоставени за закупуване на 5 бр. мониторингови системи за детски кувиози в спешното отделение на СБАЛАГ Майчин дом-София. Тяхното благотворително бягане приключи, а с даренията на всички участници от 4-те града, успяхме да съберем общата сума в размер на 7 181.10 лв. 

Голямото лятно бутане” бе част от Фестивал на здравето – най-забавният, цветен и полезен фестивал, свързан със здравословен и балансиран начин на живот, който се проведе на 11-12.06.2016 (събота и неделя). 

Партньори

Facebook
YOUTUBE