Академия за Родители

Блог
4
Oct

Хранене на бебета и малки деца

Хранене на бебета и малки деца

Джудит Уилс

Това не е обикновена книга за захранване на бебета и хранене на малки деца.

Това е най-препоръчваната от българските педиатри книга за захранване и детско хранене!

И няма как да не бъде, защото английската авторка Джудит Уилс ни представя серия от полезни и практични съвети. Като започнем от това как да захраним бебето, без натиск, без излишни нерви и притеснения (особено ако детето е злоядо), как да осигурим разнообразно хранене с най-правилните за съответната възраст храни и стигнем до ученическите години на вече порасналото дете, което започва да открива храните в примамливите лъскави опаковки в училищната лафка, стигаме и до големия въпрос: „С какво да храним първолаците, особено ако имат проблеми с ученето?”.

Книгата дава много конкретни насоки за трите важни периода в детското развитие. Това са: първата година на бебето, периода след първата година до четвъртата и периода след петата година. И трите периода имат своите специфики и в храненето и Джудит Уилс се е постарала да ни даде най-правилите насоки и препоръки за всеки от тях, като освен практическите съвети има и примерни седмични менюта и разбира се, вкусни рецепти, към тях.

Книгата завършва с кратък справочник за всички проблеми, които съпътстват детското развитие, като това как да храним дете вегетарианец, алергиите, аутизма, обезводняването, как да включим повече плодове и зеленчуци в детското меню и много, много други.

Дайте на детето си най-добрия старт в живота – това е вашият пътеводител за здравословно, вкусно и безпроблемно захранване и хранене на деца от 0 до 6 години.

  • Захранване на кърмачета: спокойно, без излишно суетене при тази най-важна първа стъпка;
  • Прохождащи деца: запознаване с нови вкусове и консистенции;
  • Хранене навън: съвети за плавен преход към хранене в детската градина и училище;
  • Пътеводител от А до Я: включва всичко – от хранене на деца вегетарианци и капризни деца до разбиране на обясненията на етикетите и появата на възможни алергии;
  • С лесния достъп за планиране на отделните хранения за всяка възрастова група, с вкусните рецепти и съветите за подходящите храни в подходящото време вие можете да храните вашето дете здравословно и това ще му хареса.

Издателство „Вдъхновения“ е младо и прогресивно издателство, специализирано в публикуването на книги със здравна тематика, които вдъхновяват хората да направят по-добрия избор за себе си, като постигат по-високо качество на живот и се справят с трудните ситуации по естествен начин. Мисията на екипа на издателството е да публикува само проверени концепции за здравословен начин на живот. В библиотеката му ще откриете книги, с помощта на които да приготвяте здравословни рецепти бързо и лесно, книги, които ще ви помогнат да решите специфични проблеми и неразположения по естествен път, книги, които ще ви вдъхновят да направите дълготрайни промени към по-добър живот в лесни стъпки.

Книгите на издателство „Вдъхновения“ са подбрани с много внимание. Специализираните текстовете и термини се проверяват и консултират от професионален екип редактори и консултанти в съответните медицински области. Рецептите за храни и напитки се тестват, преди да бъдат публикувани. Затова хората от екипа знаят, че предлагат наистина работещи решения, които всеки може да приложи на практика.

Сред заглавията на „Вдъхновения“, посветени на забременяването, бременността, раждането и отглеждането на деца най-голям интерес за бъдещите родители представляват книгите „Естественото решение за бебешкия сън“ от Поли Мур, „Захранване, водено от бебето – лесно, съвременно, здравословно“ от Мария Нориега и „Хранене на бебета и малки деца“ от Джудит Уилс.

 

 

 

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE