Академия за Родители

Блог
21
Jul

Образователна конференция на тема: Развитието на детето в социалната среда

Еднодневната образователна конференция на тема Развитието на детето в социалната среда цели обществена дискусия с акцент върху социалните умения и развитие на уменията на бъдещето от най-ранна възраст до 18 години. От Институт Монтесори България и всички организации, които подкрепят конференцията, вярваме, че образованието e необходимо да се разглежда като подготовка за живота. То е свързано не само с овладяване на академични знания, но и с уникалния потенциал на детето да развива самостоятелно мислене, взимане на решения, самодисциплина, морал, умения за комуникация с другите, сложен набор от умения за кооперативност, критично мислене и решаване на казуси.

Събитието ще се проведе на 17 септември Денят на София, Вяра, Надежда и Любов, от 9:00 до 18:00 часа в Sofia Event Center. Имаме удоволствието в събитието да се присъединят международни лектори с изключителен опит като др Стийв Хюз, Президент на Американското дружество на педиатрите невропсихолози и член на Global Research Committee, Джудит ОрайънДиректор AMI Обучения и Сандра Роменска, Director of training и Senior teaching Fellow in Leadership and Management в University of St Andrews, Шотландия.

Детският психолог Камелия Ханчева ще говори за развитието на уважение, отговорност, творческо мислене и кооперативност в семейството. Венета Нейнска – пианист, педагог и Артистичен директор на Модо България, ще акцентира върху положителното влияние на музикалното образование върху детското социално развитие. Детският писател и пътешественик Петя Кокудева ще се включи с темата: Пандата е чернобяла, защото играе много шах, или забравеното изкуство на разговора с деца”. Като част от конференцията, Стефан Стоянов, заместник-кмет на гр. Пловдив, ще представи как могат да бъдат въведени добрите практики и какви са механизмите за подобряване на качеството на публичното образование за цялостното развитие на личността. Децата в дигиталната ера и как младите ученици да бъдат подготвени за бъдещето е темата на презентацията на Жюстин Томс, която е признат експерт онлайн комуникации с над 20-годишен стаж.

Програмата включва и ексклузивна за България прожекция на нееднократно награждавания документален образователен филм “Найголям шанс за успех” / Most Likely To Succeed, който отваря дискусия как днешното училище подготвя децата за уменията на бъдещето и поставя въпросът как тези важни умения в днешния професионален свят могат да бъдат развивани наред с академичните знания. Във време, в което много от наскоро завършилите колежи се озовават без работа или заети с неквалифициран труд, филмът изследва причините за този феномен и предлага възможно решение.

Като съпътстваща на конферентната част, ще има организирани уъркшопи, детски работилници и презентационни кътове със свободен достъп за всички желаещи. Децата също са добре дошли безплатно. Очакваме родители, учители и представители на институции да участват в конференцията, а съпътстващата програма да бъде посетена от много семейства, деца и студенти.

За участие в Образователна конференция: Развитието на детето в социалната среда, можете да се регистрирате тук и закупите билет на стойност 45лв. Алтернативно можете да закупите билет за конференцията в мрежата на Eventim и се регистрирате на office@imontessori.bg. Индивидуалните членове и абонираните образователни организации към Институт Монтесори България ползват специални отстъпки от такса регистрация за събития.

Конференцията предлага възможности на други организации да подкрепят каузата на децата, като Подкрепяща организация или Спонсор.

Новини и интересна информация за конференцията можете да следите на интернет и Facebook страницата на събитието.

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE