Preaload Image

Опознай своето уникално дете

Неочакваните събития през последните години ни накараха да се замислим какво е истински важното за нас тук и сега. Преосмисляме как живеем, как работим, как учим, как и дали се свързваме с близките си качествено, как се грижим за себе и другите. 

Запитахме се:

 • Как да се свързваме със своето дете по начин, който удовлетворява нашите и неговите нужди?
 • Умеем ли да виждаме цялото богатство от умения, лични сили, мироглед, характер, които проявяват децата ни в училищна възраст? 
 • Какво потиска и какво подкрепя проявата на детската уникалност?
 • Как да чуем това, което остава неизказано и неразбрано между нас?
 • Можем ли да обсъждаме тези въпроси без вина и прекомерни изисквания към нас – родителите, а с разбиране, приемане и подкрепа?

Темата се оказа толкова важна и многопластова, че поканихме български и чуждестранни специалисти и родители да споделят опит и практики в интервюта и преживелищни срещи в онлайн форума “Опознай своето уникално дете” през целия месец април!

Защо да участваш в този форум? 

Уникалността не е етикет или дума, която използваме, защото е модерна.

С нашите събеседници изследвахме нейното “съдържание” и записахме 7 видео интервюта с практически насоки за всички родители на деца на възраст 5-14 години, за да можем:

 • да научим идеи и подходи за опознаване на собствената ни личност и тази на детето ни;
 • да открием своите нови начини за дълбоко свързване с децата си;
 • да виждаме детето такова, каквото е
 • да съумяваме да подкрепяме разцъфването на букета от качества, умения, силни страни на детето си по здравословен за него начин;
 • да разбираме поведението на детето в неговите трудности и възходи;
 • да се усетим по-уверени в себе си в подхода към детето.

Форумът ти дава и:

 • достъп до допълнителни упражнения – към всяко интервю има работен лист, който ще ти позволи да задълбочиш наученото самостоятелно;
 • онлайн работилници: работа в група, при която преживяваш наученото на практика, обсъждаш въпросите си със специалистите и изграждаш представа как да въведеш насоките в ежедневието си;
 • онлайн общност във фейсбук, в която да споделяш въпроси и опит относно опознаването и подкрепянето на различните аспекти на уникалността.

Повече от всякога усещаме нуждата да си дадем време за нас, за децата, за връзката ни с тях. 

Каним те през април да си дадеш време да обогатиш процеса си по създаване на здрава, автентична и удовлетворяваща връзка с детето си и с теб самия. Връзките помежду ни са най-ценното ни житейско преживяване!

Програмата, която сме подготвили през месеца, дава възможност и на хора с намален слух да се насладят на 7-те интервюта, благодарение на осигурените субтитри на български.

Ако гледате на телефон програмата, ви съветваме да пробвате да завъртите екрана си хоризонтално, възможно е да се чете по-лесно. 

* [CC] – closed captioning – субтитри

Създадохме различни комбинации от възможности и ресурси, за да подкрепим всеки според нуждите.

Разгледай билетите:

 

Как да участваш във Форума?

 1. Регистрирай се на този линк: https://bit.ly/3KaQQva
 2. Ако избереш билет “Любител”, “Познавач” или “Познавач Плюс”, ще получиш имейл за организиране на плащането с банков превод, Epay, EasyPay или PayPal според твоето удобство.
 3. Всяка седмица от 1-30 април ще получаваш имейли с линкове за достъп до интервютата през съответната седмица и полезни материали по темите. Можеш да гледаш видеата в удобно време до 48 часа от публикуването им.
 4. В дискусиите във Фейсбук групата на форума ще обсъждаме темите на седмицата.
 5. С платените билети през три от уикендите можеш да се включиш в онлайн работилници по твой избор, където да преобразуваш разбраното от интервютата в практика и да задълбочиш темите чрез работа в група. Ще получиш и неограничен достъп до записите от интервютата към работилниците, които си избрал/-а.
 6. Според билета, който си заплатил, ще получиш и допълнителни възможности и ресурси за изследване на твоята лична уникалност и тази на детето си.
 7. На 1-2 май ще имаш 48-часов допълнителен достъп до всички интервюта!Следи си имейла, за да не пропуснеш линковете.
 8. Ако не виждаш имейлите ни, потърси ги в пощата си с bgsummit2022@gmail.com и добави bgsummit2022@gmail.com в Контакти.

Кои са нашите събеседници?  

Подбрахме ги с много внимание към техните знания, отношение към родителите и практическия опит и сме им много благодарни, че топлосърдечно откликнаха да ни водят в темата.

Може да разгледаш техните визитки на следните линкове: Сюзан Акселсон, Кристина Димова, Наоми Алдорт, Маги Благоева, Гергана Лесенска, Весела Банова, Емилия Илиева – Крайнова

Контакти

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС по всякакви въпроси на: bgsummit2022@gmail.com или ФБ група “Опознай своето уникално дете”

Можете да следите и събитията ни във фейсбук, където ще публикуваме статии и интересни материали по темите от форума:

 • Онлайн форум “Опознай своето уникално дете”
 • Как чрез преживяването на темпераментите да разберем по-добре своето дете?, работилница на 10.04 от 16:00 часа с Кристина Димова
 • Как да помогнем на детето да бъде себе си през посрещането на неговите потребности?, работилница на 16.04, от 11:00 часа с Маги Благоева
 • Да се срещнем с уникалността си, работилница на 30.04 от 14:00 часа с Емилия Илиева – Крайнова

Начало:

00:00

четвъртък, април 28, 2022

Край:

00:00

понеделник, май 2, 2022

Адрес

Онлайн

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.