Preaload Image

Голямото лятно бутане, София 2017

Начало:

10:00

събота, юни 10, 2017

Край:

12:00

събота, юни 10, 2017

КАКВО СЕ СЛУЧИ НА СЪБИТИЕТО?

600+

МАЙКИ, ТАТКОВЦИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА

Приеха нашето предизвикателство.

3000

КРАЧКИ В ПАРКА

Предизвикахме ви да се присъедините към нас за дълга разходка.

10+

ПАРТНЬОРИ

За всички участващи имаше специални награди от нашите приятели и партньори.

ЗАЩО ВИ ПРЕДИЗВИКАХМЕ?

“Академия за родители” предизвика всички родители и техните бебоци, да се присъединят към нас за дълга разходка, от 3000 крачки, в парка!

Защо: В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно, ако не започнем да се справяме с този проблем. Справянето до голяма степен зависи от родителите. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост, да изразходваме излишните калории и да подобрим работата на сърцето, по лесен начин.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време и може лесно да стане част от ежедневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

КАКВО СЕ СЛУЧИ

10.00 – 10.30 часа: Регистрация

10.30 часа: Старт

Дължината на маршрута беше 3000 крачки, през които мамите от Stroller Fit Mama ни раздвижиха допълнително по трасето с различни упражнения, а нашите приятели от списание 9 месеца  подготвиха танцова зона с допълнително предизвикателство за всички.

12.00 часа: Финал

 

И ОЩЕ

Съдействие за обозначавене на маршрута, указателни табели и логистична подкрепа, ни оказаха 5kmRun, които организират ежеседмични, безплатни бягания в четирите най-големи града в страната.

Голямото лятно бутане подкрепя каузата на благотворителното бягане на 5kmRun. На 10 юни (събота) те проведоха ежегодното си Благотворително бягане за 2017 година.

Събраните средства от вашите дарения ще бъдат предоставени за закупуване на специализирана медицинска техника за Първа детска клиника (ДК) към Университетската болница „Света Марина”, гр. Варна на обща стойност 19,306 лв. – НАШАТА ЦЕЛ!

Апаратът е система за продължителна инсулинова терапия или с други думи, един вид „изкуствен панкреас“ за критични състояния с нарушение на кръвната глюкоза.

Апаратурата ще даде възможност за лечение на деца в тежко състояние на хиперинсулинизъм, на децата с новоткрит диабет и тежка кетоацидоза, на оперирани, травмирани, дълго обдишвани деца, както и при продължително парентерално хранене. Даренията и техният размер са пожелателни и ще имате възможност да направите такова на място. Повече за самата кауза можете да научите тук.

Партньори

Медийни партньори