Фамилатлон 2018

На 12 май 2018 г. събота, от 10ч. на Голямата поляна в Южния парк в София се проведе десетият поред Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Фамилатлон е инициатива на Асоциация “Родители” и за първи път “Академия за родители” се присъдени към нея. Празникът е най-забавният начин, по който майките, бащите, децата и техните роднини отбелязаха Международния ден на семейството. Събитието предостави възможност всички заедно да играят и да се забавляват, да изберат и изпробват нов спорт, хоби или просто приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации.

Къде: Голямата поляна в Южния парк, София

Сред основните акценти на празника бяха:

  • „Панаир на възможностите“: На Голямата поляна в Южен парк от 10.00 до 17.00 часа над 40 клуба за спорт и свободно време ще предоставиха възможност на деца и родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време.
  • Голямото лятно бутанеВ 11.00 часа от Площадката с гълъбите стартира пешеходно предизвикателство за родители и деца – заедно изминахме 5000 крачки заедно в парка – в слингове, колички, на велосипеди и тротинетки.
  • „Малката Европа“: Играта беше абсолютен фаворит на малки и големи заради възможността деца и родители да изследват Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат доброволци-домакини на столиците и ще им покажат най-интересното от градовете. В 12.00 часа всеки участник в играта получи личен „Паспорт на пътешественика“ от павилиона на Фамилатлон, в който ще може да събере печати от обиколката, а за най-запалените пътешественици ще и има томбола с атрактивни награди.
  • „Малък велопоход“: От 11:30 часа от Голямата поляна започна Голямото велошествие за малки велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник спечели медал и незабравимо преживяване.
  • За татковци и деца: Както винаги, имашеспециални състезания за татко и дете заедно на павилиона на “Да бъдеш баща”.

Организатори

Институционални партньори

Златен спонсор

Спонсори

Партньори

Участници

Медийни партньори

Facebook
YOUTUBE