Академия за Родители

Блог
28
Feb

Суха кожа при бебетата – как да я хидратираме

В един момент кожата е красива, нежна и мека, а в следващия – грапава, и раздразнен обрив се е настанил върху това перфектно дупе. Кошмар! Направила си всичко, което е по силите на една супермайка, за да го предпазиш, и резултатът е суха и раздразнена кожа, защо?!

Бебешката кожа всъщност губи нивото си на хидратация много по-бързо от твоята, затова се нуждае от допълнителна грижа, която да я държи хидратирана и да я предпази от раздразнение, изсушаване, дерматити и екземи. За целта обаче трябва да я подхранваш с правилните продукти, за да може да се възстанови бързо и да бъде отново неустоима и готова за целувки.

За да ти помогне, Baby Dove отговоря на най-честите въпроси във връзка с сухата бебешка кожа.

  1. “Как е възможно бебето ми вече да има суха кожа?”

Странно е, но не е свързано с нищо, което ти си или не си направила. Бебешката кожа е изключително незряла и се развива непрекъснато. Тя е с 30% по-тънка от твоята и се дехидратира в пъти по-бързо. Слава Богу, продуктите ни осигуряват повече от мека кожа, за да предоставят необходимата грижа, съдържаща необходимата хидратация за деликатния защитен слой на бебешката кожа.

  1. “Какво трябва да направя, когато кожата на бебето ми е суха?”

Забрави своя собствен овлажнител и използвай само продукти с формула, разработена за бебета. Разчитаме на нашето наследство по отношение на дългогодишната грижа за кожата и проучвания на информация, касаеща грижата за бебешката кожа, за да създадем лосиона за тяло Baby Dove, който поддържа бебешката кожа хидратирана до 24 часа.

  1. “Колко време трябва да прекарва бебето в банята?”

Хубаво е къпането на бебето да протича бързо, защото прекалено дългият престой във водата ще премахне естествения повърхностен мазен слой на кожата.

  1. “Как да бъда сигурна, че водата не е прекалено гореща?”

Опитай се да поддържаш водата топла към хладка – можеш да прецениш температурата най-добре, потапяйки лакътя си във водата. Ако е прекалено топла за теб, бъди сигурна, че ще бъде твърде топла и за бебето ти. Преминаването от топло към студено, когато изваждаш бебето си от водата може да изсуши кожата му.

  1. “Всеки продукт ли ще предотврати изсушаването на кожата на бебето?”

Всъщност, не. Голяма част от бебешките продукти могат да унищожат повърхностния слой на кожата и да я дехидратират. Затова избери продукт, който хидратира нежно, например нашия лосион за тяло Baby Dove.

  1. “Колко време след къпане мога да нанеса хидратиращ продукт?”

Най-доброто време е веднага след като подсушиш нежно бебето с мека кърпа. Не просто ще се възползваш от пълноценното му хидратиране, но и той ще ти помогне да запазиш кожата овлажнена след баня.

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE