Академия за Родители

Блог
8
Aug

7 добри причини да не публикувате снимки на децата си в Интернет

В ерата на социалните медии всички чувстваме непреодолимо желание да споделим с целия свят колко хубави, забавни и интелигентни са децата ни и да покажем колко много се гордеем с тях. Но малко от нас се замислят за сигурността на децата и какви рискове крие публичното споделяне на такава информация. Ето няколко прости правила за безопасност, които можем лесно да вземем под внимание без да се превръщаме в параноици.

1. Не споделяйте местоположението на детето

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не публикувайте публично данни за местоположението на детето. Дали това е дома, училището, спортна зала или извънкласни занимания.

2. Не качвайте снимки, които разкриват хобитата и интересите на детето

2

 

 

 

 

 

 

 

3. Изтрийте всички снимки, на които се виждат личните данни на детето

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Това звучи абсурдно, но понякога, развълнувани преди голямо пътешествие, споделяме емоцията в интернет, заедно със снимка новата виза, паспорта или други документи.

4. Не качвайте снимки, на които децата ви са полу-облечени, без значение колко невинен е кадърът

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Може би на вас и семейството ви тези снимки ще изглеждат невероятно смешни и забавни, но други хора могат да гледат на тях по съвсем различен начин

5. Не споделяйте снимки, от които децата ви биха се срамували, когато пораснат

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Със сигурност има много снимки от вашето детство, за които се чудите какво ли са мислели родителите ви, когато са ги правили. Когато вие сте били деца не е имало интернет и тези снимки могат да се видят само от близки хора. За ваша радост.

6. Избягвайте да публикувате снимки на други деца

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди да качите снимка на приятелите и съучениците на детето си, помислете дали техните родители не биха имали нещо против.

7. Вие сте отговорни за децата си и информацията, която публично публикувате в интернет – не забравяйте, че когато публикувате снимка в социалните медии, дори да я споделите само с приятелите си, трябва да сте наясно, че от този момент тя не е вашата снимка и качена в публичното пространство, всеки може да я използва с различни цели.

Бъдете внимателни и винаги мислете за безопасността на децата си.

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE