Preaload Image

Академия за родители постоянно търси нови начини и формати, с които да подкрепя все повече бъдещи и настоящи родители. С помощта на водещи специалисти създадохме практични наръчници и различни помагала. Те обхващат различни теми и сфери от родителството.

ЗДРАВЕ И ХАРМОНИЯ

Наръчник за съня на бебето и детето. В него сме събрали основното, което трябва да знаеш за добрия сън на твоето дете.

Наръчник “Как да помогнем на децата да преодолеят травмиращи събития”. Това ръководство е съставено от психолози, психиатри и експерти и е като първа помощ за деца на различна възраст.

ОБРАЗОВАНИЕ

Полезният наръчник Детето и ученето включва интересни статии за образование и развиване на умения, мотивация и полезни съвети.

Наръчник за изграждане на взаимоотношения във виртуална класна стая. Добри практики и съвети за учители, събрани на едно място.

Наръчник за родителите и училището. Помагало от Асоциация Родители за това как училището и родители да общуват по-успешно.

ЕМОЦИИ И ЗАБАВЛЕНИЕ

Наръчник за социална и емоционална интелигентност за родители и деца. Практични съвети и насоки от водещи специалисти, с които да подобриш своите и тези на децата си социални и емоционални умения.

Емоциите: Наръчник за родители. Практични забавни упражнения за развиване на емоционална интелигентност у дома. Подходящи са за деца между 5 и 12 години.

Забавна семейна игра. Симпатична игра, с която да си поговорите, да се посмеете и да се раздвижите през почивните дни.

САМОЧУВСТВИЕ

Проектът за самочувствие „Dove Self-esteem project” е създаден още през 2004 г. Целта му е да повиши самочувствието и да изгради у младите хора навсякъде по света положително отношение към собственото им тяло. Част от проекта са материали и наръчници за родители и учители.

АДАПТАЦИЯ

Наръчникът “Добре дошли в детската градина” е подготвен от експерти на Асоциация родители.

Наръчникът “Добре дошли в Първи клас” е за голямата промяна в живота на семейството – тръгването на училище на детето. Ръководството е дело на екип на Асоциация родители.

Наръчник “Добре дошли в Пети клас” . Асоциация родители са събрали а едно място всичко, което трябва да знаем за този важен преход.

БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ

Наръчник за бременност, раждане и първи грижи. Важни насоки и практически съвети, събрани на едно място.

Наръчник за съхранение на стволови клетки. Отговорите на най-важните въпроси за извличане и съхранение на стволови клетки, събрани в една книжка.

Наръчник Физическо развитие на бебето – от 0 до 16 месеца. Най-важните етапи от развитието на бебето през първите месеци, събрани на едно място.