Академия за Родители

Блог
15
Feb

Какво ще се случи на форума тази година

Психолози, педагози, лекари, родители и вдъхновители – тази събота, на 18 февруари, всички сме заедно на “Академия за родители” в София

Остават броени дни до най-големия семеен форум и нямаме търпение да се запознаем с бъдещи и настоящи мами и татковци, както и да видим познати лица!

Както винаги, вложихме много време и усилия в реализацията на форума – за да подберем най-интересните теми, най-добрите специалисти, най-вълнуващите партньори и най-цветните и забавни работилнички, които да споделят ценен опит и да направят събитието едно истински полезно и приятно преживяване за всички Вас – малки и големи. Надяваме се, че го очаквате със също толкова голямо нетърпение.

Форум “Академия за родители” и тази година се случва, и е безплатно събитие, благодарение на подкрепата на нашите спонсори Веселото Гардже, CryoSave, Danonino, Devin, Garitage park, Genoma, Мтел, NN животозастраховане и партньори IKEA, Парадайз Център и SEC.

Програмата можете да намерите тук.

В зала 1 ще говорим за стволови клетки, родителството като израстване за родители и деца, ваксините, как да използваме майчинството за да стартираме успешен бизнес, как учат и мислят децата, финансова грамотност и какво всъщност значи да бъдеш успешен родител.
Тази година сме включили и блиц-сесии, които са чисто практически: най-важното за обезболяването по време на раждане, първи грижи за бебето, как да приспиваме бебето, да започнем с кърменето, важна ли е хидратацията, дентална хигиена на бебето, как да избираме играчки и как да влезем във форма след раждането.

В зала 2 ще говорим за развитие на детската психика, децата и емоциите, защо е важно ние като родители да сме щастливи, ревността между децата, гените и грижата за най-малките, технологиите и семейството, как да научим детето да бъде самостоятелно, избор на спорт според характера, как да помогнем на децата да развият самодисциплина.
Блиц-сесиите включват теми за антибиотиците и децата, първа помощ при задавяне, посещенията при педиатъра и как да бъдем активни граждани и родители.

Тук ще намерите отговори на всички въпроси, които изникват преди събитието – постарахме се да помислим за всичко и на събитието има гардероб, паркинг за колички, зона за кърмене, място за преповиване, безплатна вода и станция за зареждане на електронни устройства.

Не забравяйте, че като предварително регистриран участник Вие сте с предимство и ще имате възможност да участвате в томболата с награди от нашите партньори.

Ако имате бъдещи или настоящи родители сред приятелите – доведете ги, но им напомнете да се регистрират до края на петъчния ден.

Важна информация преди събитието
Дати, часове: 18 февруари, 09:00 – 18:00 часа
Място: София Евент Център, 3ти етаж, Парадайз Център, бул. Черни Връх 100

Програмата
Програмата на събитието можете да откриете тук. Лекциите се провеждат паралелно в две зали – добре дошли сте за една или за всички лекции, които ви интересуват. Залите имат ограничен капацитет.

След лекцията има предвидено малко време за въпроси от публиката, а всеки лектор е предвидил време за разговор с родителите след лекцията, в къта за консултации.

Предвидили сме 3 почивки по различно време, за да имате време за обяд и посещение на кътовете на организациите, които гостуват.

По време на събитието ще ни гостуват най-различни организации, детски работилници, а също така и места за контактуване с лекторите и другите родители, където ще можете да се запознаете с нови хора и да обмените опит.

За децата
Всички над 20 работилници в “Академия за родители” са безплатни, но децата не могат да бъдат оставяни без родителски надзор. Ако детето Ви е над 2 години, можете да го поверите безплатно на грижите на Good Knight до 1 час. Най-малките, в количка, можете да оставите безплатно в къта на Papilon до залата за лекции. Ако искате да го оставите да поиграе само за повече време – можете да използвате платените услуги на Playground Playkids на етаж 2, където аниматори ще забавляват децата над 3 години.

Децата са добре дошли и по време на лекциите, но моля да уважавате останалите гости в залата. Повечето родители от предишните ни събития доведоха заедно със себе си баба/тати/приятел, за да могат да поиграят на работилниците, а те да посетят спокойно лекциите и да се консултират със специалистите. Една регистрация е достатъчна за едно семейство, няма нужда от отделни регистрации.

Регистрация
Събитието е отворено за всички, но Вие като предварително регистрирали се, ще имате предимство. В случай на достигане капацитета на залата няма да допускаме нерегистрирани семейства.

Само регистрирани участници ще имат право на участие в томболата с подаръци от нашите спонсори и партньори.

Транспорт и Паркинг
Парадайз Център е изграден на три главни транспортни артерии – бул. “Черни Връх“, ул. Сребърна и бул.“Тодор Каблешков“, и е достъпен както с автомобил, така и с градски транспорт. Центърът разполага с паркинг за гостите, който е безплатен до 4 часа, а след това цената е 2 лева на час.

Новооткритата метростанция “Витоша” на линия М2, е с топла връзка към ниво -1 на търговския център.

Достъп до залата
София Евент Център е разположен на 3ти етаж на Парадайз Център. На схемата са обозначени най-близките до всеки вход асансьори и ескалатори. Оглеждайте се и за нашите доброволци.

Разни
Пушенето в залата е забранено, както и внасянето на храна и напитки, различни от вода. Можете да пушите на терасата, в няколко заведения с тераси на Парадайз център, както и извън самия център.

Предвидили сме паркинг за колички, място за кърмене, както и място за повиване.

В залата ще бъдат разположени и няколко къта за отдих, със столчета за сядане. На регистрацията ще можете да получите безплатна вода от Девин и да си заредите телефона благодарение на Мтел.

Как да ни подкрепите?

За нас Вашето доверие е най-голямата подкрепа. Това са социалните канали: фейсбук и фейсбук събитие – споделете с приятели, за да достигнем до повече семейства. На форума попълнете книгата за гости и ако сме ви били наистина полезни – с дарение в кутията на регистрация, за да можем да продължаваме да организираме безплатни събития за родители.

В случай, че все пак не сме успели да отговорим на някой въпрос – пишете ни на info@parentacademy.bg

Ще ви очакваме!
Екипът на “Академия за родители”
www.parentacademy.bg

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE