Академия за Родители

Блог
13
May

Може ли случка на улицата да вдъхнови създаването на мащабен форум?

Може ли случка на улицата да вдъхнови създаването на мащабен форум, на който да се обсъждат въпроси за възпитанието и отглеждането на детето?

Истината е, че да! Всекидневно се сблъскваме с хора, които ни се иска с магическа пръчка да върнем в първите им седем години и да „поправим“ щетите. Мислим си го, но има една прекрасна дама, която е предприела конкретни действия.

Името ѝ е Мариела Станулова и е организатор на предстоящия на 16 и 17 май в София Форум „Академия за родители“.Мариела завършва икономика и финанси в Щатите през 2008г. и се завръща в България, където 2 години работи в международна консултантска компания. Едновременно с това заедно с група приятели стартират сдружение „Тук-Там“, с което се опитват да помагат на българи учили и работили в чужбина да се върнат и реализират в България. През 2010 заминава за магистратура по предприемачество във Франция, Китай и САЩ и през 2011 се завръща за втори път. След близо две години работа като инвестиционен банкер ѝ се ражда дете, а заедно с него и желанието да се занимава със социално предприемачество.

Мариела, как се роди идеята за Форум „Академия за родители“?

Разхождахме се с количката с бебето и за пореден път попадах на паркирала кола върху тротоара, пречеща на пешеходците. Тогава се замислих – този шофьор има майка и тя сигурно се черви от срам, че не го е възпитала както трябва. Ами ако един ден и моят малък сладък бебок стане такъв човек от който да ме срам?

Да бъдеш родител е едно от най-трудните предизвикателства пред които се изправяме, а за съжаление децата не идват с наръчник за отглеждане и често информацията, която намираме е разнопосочна и дори понякога идва от недостоверни източници.

За това решихме да създадем събитие, на което да поканим водещи специалисти и организации, които да споделят своя опит и така да подпомогнат всички настоящи и бъдещи родители, за да можем един ден да се гордеем с децата които отгледаме.

Какви цели си поставяте с този Форум?

Родителите са най-важните учители на децата си и ние вярваме, че всеки от нас полага огромни усилия да бъде добър такъв. Ние вярваме, че никога не е късно да се промениш, да израстеш или да научиш нещо ново – дори и най-добрите и всеотдайни родители имат нужда от съвети от време на време. Целта на “Академия за Родители” е да даде на всеки от Вас точно тези умения, необходими за отглеждането на отговорни деца в днешно време. Искаме да срещнем родителите с водещи специалисти и организации, за да знаят към кого да се обърнат, когато имат нужда. Искаме да създадем среда, в която родителите да се запознават и да обменят опит. А като крайна полза си представяме усмихнати и удовлетворени лица, след един смислен и забавен уикенд.

Какво ще се случи на Форум „Академия за родители“?

Предвидили сме много интересни и полезни модули. Ще има конференция, на която водещи специалисти, фокусирани върху две възрастови групи (бебета и деца) ще разискват различни теми за отглеждането и възпитанието: как да се подготвим, докато чакаме бебето, какви са аспектите на пренаталното възпитание, как да захраним бебето, как да играем с него, каква е ролята на бащата, как да помогнем на детето да се справи със страховете си и още много други.Пълната програма, може да видите тук. След презентациите, ще може да се срещнете с лекторите и да зададете своите въпроси в специално отделен кът.

Освен това, нашите партньори са подготвили шарени и забавни работилници, които ще превърнат уикенда Ви в едно чудесно семейно преживяване. Чудели ли сте се как да научите детето, че е важно да се рециклира? Знаете ли какво е биомимикрия? А гледали ли сте театър на трохите? Било Ви е любопитно как Мария Монтесори е стимулирала творчеството и самостоятелността на децата? Работилниците ще Ви дадат отговор на всички тези въпроси.

Ще има изложбена част, където ще имате възможност да се запознаете с над 60 фирми, които предлагат продукти и услуги, насочени към родители и деца.

А докато единият от родителите слуша лекциите, сме предвидили другият родител заедно с децата да може да се забавляват в специално създаден детски кът с много различни дейности.

Да разбираме ли, че на Форум „Академия за родители“ и децата са добре дошли?

Точно така! Има за всекиго по нещо и за родителите и за най-малките.

 

Как става заявката за участие?

Събитието е безплатно, но е необходима регистрация, която може да направите тук. Може да посетите едно събитие или да присъствате и на двата дни. Всеки решава според интересите си. Освен това, лекциите ще бъдат излъчвани онлайн в реално време, за всички, които няма да имат възможност да присъстват.

Къде ще се проведе Форумът?

На 16 и 17 май от 10.00ч. Ви очакваме в София ивент център в Парадайз център.

Благодарим за интервюто на Детето Играе

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE