Антоанета Георгиева

Психотерапевт

Антоанета Георгиева

Психотерапевт

Биография

Здравейте, казвам се Антоанета Георгиева и съм създател на Психолологичен център Хибара.

В моята самостоятелна практика се занимавам с консултиране и психотерапия на децаюноши и семейства. Избрах да работя с деца, защото за мен те са удивителни. Толкова са чисти и истински, изпълнени с надежда, и често жадуващи за любов, и разбиране.

Понякога, срещайки трудности при възпитанието на децата си, родителите търсят помощта на психолог. Истината е, че психологът не може да промени детето Ви, защото не притежава “вълшебно хапче”, нито някакви свръхумения и няма да Ви го върне “поправено” или “различно”. Но ще открие причината за съответното състояние или поведение и ще ви помогне, най-често, като Ви покаже пътя за справяне.

Ние психолозите знаем, че детето е „говорителят“ на едно семейство, а децата говорят, чрез своето поведение. Когато поведението на едно дете рязко се промени, става ясно, че е настъпил дисбаланс в емоционалното му състояние и тогава се налага бързо да се открие причината.

Това се случва с помощта на психодиагностика. Психодиагностиката е изследване и диагностициране на емоционалното и психологическото състояние на детето. Може да прочетете повече тук: 

За целта аз лично използвам различни проективни, полупроективни и игрови методики. Те лесно и по естествен начин разкриват вътрешния свят на детето, неговите нагласи и представи за себе си, за другите, за света. Разкриват нуждите и страховете, отношенията и привързаностите, всичко, което е скрито в кътчетата на подсъзнанието на детето.

Когато открия причината, обсъждаме начините за справяне заедно с родителите. Следва терапевтична работа с детето. За психотерапията може да прочетете тук. Често се налага терапевтичната работа да е с цялото семейство, защото детето е огледало на своите родители и без полагане на усилия от тяхна страна, има риск промените да са временни, затова заедно търсим най-добрите начини за справяне със ситуацията.

Идеални родители не съществуват, но загрижените и отговорни родители за мен са тези, които не чакат „времето да отмие проблемите“, а търсят професионална помощ, много преди да е станало късно.

All session by Антоанета Георгиева

Facebook
YOUTUBE