Емилия Казълова

Акушерка

Емилия Казълова

Акушерка
facebook-icon
0887 61 32 31
emilia.aztito@gmail.com

Биография

Казвам се Емилия Казълова и съм акушерка.

Професия, която практикувам с любов и удоволетворение вече 37 години. Хиляди бебета са проплакали в ръцете ми, но всеки път когато застана до жената знам, че ме очаква едно дълго пътуване, в което има и равни участъци и трудни за преодоляване канари.За мен е хилядното изкачване, но за бъдещата майка е първото. Трябва да бъдеш добър водач, добър треньор и всеотдаен съотборник,за да бъде това пътуване за жената удоволетворяващо независимо от трудностите и изпитанията.

За това се изисква не само желание ,но и умения ,знания ,опит. Все повече бъдещи родители се интересуват от етапите на раждането,от неговият естествен ход ,от възможността бебето да бъде посрещнато с любов от двамата родители. Една голяма част от бъдещите татковци имат желанието да бъдат максимално полезни на своите любими в това дълго пътуване -раждането и грижите за бебето.

Затова преди 15 години разкрих първото Училище за бъдещи родители “АЗ ТИ ТО” Време за взаимно учене и обогатяване – аз със своя опит и знания, а младите двойки със своите тревоги, страхове, надежди и очаквания. Заедно израствахме – аз с обученията си към The European Network of Childbirth Association-пренатален обучител, Национална Асоциация подкрепа за кърмене – сертифициран консултант по кърмене. Участието ми в обучителни международни конференции, семинари и форуми е стремеж да бъда акушерка от нов тип-близо до жената преди, по време на раждането и след като бебето е вече у дома.

Когато в професията си вложил сърцето си, желание и последователност всичко може да стане реалност. Мечтата ми е все повече бъдещи майки да бъдат обгрижвани от всеотдайни акушерки, да получат подкрепа при първото закърмване, да се изгради доверие между акушерката и бременната жена. Затова през 2012 година учредихме Алианс на българските акушерки, за да може да започнат промените, които ние всички искаме, да открием верният път, по който да вървим заедно.

All session by Емилия Казълова

Facebook
YOUTUBE