Д-р Петя Чавеева

Специалист по фетална медицина и вътреутробна фетална хирургия

Д-р Петя Чавеева

Специалист по фетална медицина и вътреутробна фетална хирургия

Биография

Д-р Петя Чавеева е акушер-гинеколог, специалист по фетална медицина и вътреутробна фетална хирургия. Завършва Медицински Университет, гр. София през 2007 г. В периода 2006-2007 г. посещава кръжок по Акушерство и гинекология, воден от доц. Атанас Щерев и остава да се обучава и работи в екипа на Медицински комплекс “Д-р Щерев”.

През 2010-2013 д-р Чавеева преминава тригодишна специализация под ръководството на Проф. Кипрос Николаидес по фетална медицина и фетална ендоскопска хирургия към King`s College Hospital, Лондон Великобритаия. През 2012 г. придобива диплома по фетална медицина с компетентност в следните направления: първи триместър скрининг тест за бройни хромозомни аномалии, фетална морфология през втори триместър , проследяване на рискови бременности – едноплодна и многоплодна, доплер оценка на феталното състояние и изследване за цервикална недостатъчност. Придобива и сертификат за компетентност по фетална ехокардиография от Проф. Линдзи Алън. Д-р Чавеева е обучен специалист по инвазивни диагностични процедури Хорионбиопсия/Амниоцентеза. Последната година от обучението на д-р Чавеева в школата на проф. Николаидес преминава в областта на високоспециализираната ендоскопска фетална хирургия – лазерна коагулация на кръвоносни анастомози при усложние на монохориална плацентация и миниинвазивна фетоскопия.

През 2014 и 2015 д-р Чавеева прилага в Медицински комплекс „Д-р Щерев” за пръв път в България три иновативни оперативни техники на нуждаещите се бебета още в майчината утроба – фетална лазерна хирургия за лечение на трансфузионен синдром, вътреутробно кръвопреливане и миниинвазивна операция на вродена диафрагмална херния.

Повече информация за д-р Петя Чавеева можете да прочетете от тук.

All session by Д-р Петя Чавеева

Facebook
YOUTUBE