Силвия Аладжова

Психолог и сертифициран инструктор по програмата на Д-р Томас Гордън - ТУР

Силвия Аладжова

Психолог и сертифициран инструктор по програмата на Д-р Томас Гордън - ТУР

Биография

Казвам се Силвия Аладжова. Майка съм на две деца. По професия съм психолог, работя с деца и родители, а от няколко години съм и сертифициран инструктор по програмата „Трениране на Успешни Родители” на д-р Томас Гордън.

Открих желанието си да работя и да се развивам в областта на детското развитие когато станах родител на своите собствени деца. Навлязох в свят, пълен с изненади, предизвикателства, много любов и удовлетворение. Разбрах, че колкото и да се старая да бъда добър родител, житейският ми опит и знания не са достатъчни и удовлетворяващи ме. Децата ми порастваха, нуждите и потребностите им се променяха и аз непрекъснато си задавах въпроси – дали съм достатъчно добър родител? Дали не пропускам нещо важно? Дали се движа в правилната посока? Дали в желанието ми да възпитавам правилно не залитам в някоя от двете крайности да разглезвам прекалено или да съм твърде строга и изискваща…

Информация за образователният модел на Гордън се появи при мен съвсем в правилното време, когато търсех отговори на непрестанно изникващите ми въпроси. Учейки се на умения да общувам и разбирам децата си, развивах желанието си да направя курса ТУР колкото може по-достъпен за колкото е възможно повече родители. Уменията, които продължавам непрестанно да развивам в себе си и които преподавам стоят в основата на подобряване и сближаване на отношенията в семейството и с близките, значими хора в живота ни. Това, което е ценно за мен и до днес, е че развивайки себе си, аз развивам децата си, предавам им своите ценности. Курсът е важен с това, че учи, че външните награди и наказания не работят. Дава алтернатива, как чрез избягване на наградите и наказанията да развиваме у себе си желание и стремеж към самодисциплина, непрекъснат и естествен стремеж към това да се учим, да се развиваме и самоусъвършенстваме.

Facebook
YOUTUBE