Цвети Камова

Създател Red Paper Plane

Цвети Камова

Създател Red Paper Plane

Биография

Цвети Камова е майка на Сони (5 г.) и Ани (3 г.). По образование е политолог, след това е специализирала международни отношения в София и европейска енергийна политика в Ница, Берлин, Рим и Брюксел. Дълги години управлява проекти както в сферата на традиционните, така и на възобновяемите енергийни източници, докато не се появява първият й син – Симеон, който преобръща личните й и професионални приоритети.
През лятото на 2015 година Цвети създава Red Paper Plane – нова концепция за учене и игра, които успешно стимулират редица от уменията на 21-ви век. Мисиите са тематични предизвикателства (Мисия: Картограф, Мисия: Космонавт, Мисия: Главен готвач) за цялото семейство, които продължават по 20 мин. на ден, в продължение на няколко дни. Играта е основана на установения процес за решаване на проблеми по креативен начин дизайн мислене (design thinking), който Цвети адаптира за прилагане у дома с деца на възраст между 3 и 6 години.
Една година след старта на Red Paper Plane, страните, в които мисиите се играят са вече 74. Методологията е развита както за игра у дома, така и за работа с група деца в детски градини, общностни центрове и начални училища – от Индия и Южна Африка, чак до Швеция, Сингапур и Австралия. Иновативният подход беше забелязан от най-големите дизайн и родителски сайтове в Америка (Swissmiss, D.A.D., Fatherly) и оценен с голям потенциал от педагозите в Stanford d.school и Harvard Center on Developing Child.

All session by Цвети Камова

Facebook
YOUTUBE