Голямото лятно бутане – 10 юни, 2017

Предизвикваме теб и цялото семейство

Регистрирай се

Кога: 10 юни, 2017: 10.00 часа

Кой: майки, татковци и техните деца – пеш, в колички, слингове, на тротинетки или колела

Къде: Площадката с гълъбите – Южен парк, София – виж на картата

Какво: За втора година “Академия за родители” предизвика всички родители и техните деца, да се присъединят към нас за дълга разходка, от 3000 крачки, в парка!

Защо: В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, на първо място в ЕС сме по тютюнопушене, употреба на алкохол и часове прекарани пред компютъра сред 16-годишните деца. Справянето с този проблем до голяма степен зависи от родителите. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост и да подобрим физическата си форма, по лесен начин.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време, и може лесно да стане част от ежедневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

akaemia5

Кредит: sofiamama.com

Каузата?

Голямото лятно бутане подкрепя каузата на благотворителното бягане на 5kmRun. На 10 юни (събота) те ще проведат ежегодното си Благотворително бягане за 2017 година.

Събраните средства от вашите дарения ще бъдат предоставени за закупуване на специализирана медицинска техника за Първа детска клиника (ДК) към Университетската болница „Света Марина”, гр. Варна на обща стойност 19,306 лв. – НАШАТА ЦЕЛ!

Апаратът е система за продължителна инсулинова терапия или с други думи, един вид „изкуствен панкреас“ за критични състояния с нарушение на кръвната глюкоза.
Апаратурата ще даде възможност за лечение на деца в тежко състояние на хиперинсулинизъм, на децата с новоткрит диабет и тежка кетоацидоза, на оперирани, травмирани, дълго обдишвани деца, както и при продължително парентерално хранене. Даренията и техният размер са пожелателни и ще имате възможност да направите такова на място. Повече за самата кауза можете да научите тук.

Какво точно ще се случи?

10.00 – 10.30 часа: Регистрация

10.30 часа: Старт

12.00 часа: Очакван финал

Нашите приятели от „София играе“ ще пренесат любима детска игра на поляната. Играли ли сте на „Открий еднаквите картинки“ вкъщи или пред екрана?

Лятото е време за игри на открито, за забавления с боси крака, за много веселба. Игра за добра памет, за всички възрасти, за цялото семейство.

Вижте видео от миналогодишното събитие:

Предизвикваме теб и цялото семейство

Регистрирай се

Партньори

Facebook
YOUTUBE