Голямото лятно бутане 2018

Кога: 12 май, 2018: 11.00 часа

Кой: майки, татковци и техните деца – пеш, в колички, слингове, на тротинетки или колела

Къде: Площадката с гълъбите – Южен парк, София – виж на картата

Какво: За трета година “Академия за родители” предизвика всички родители и техните деца, да се присъединят към нас за дълга разходка, от 5000 крачки, в парка!

Защо: В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, на първо място в ЕС сме по тютюнопушене, употреба на алкохол и часове прекарани пред компютъра сред 16-годишните деца. Справянето с този проблем до голяма степен зависи от родителите. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост и да подобрим физическата си форма, по лесен начин.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време, и може лесно да стане част от ежедневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

Тази година инициативата беше част от десетото издание на Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Фамилатлон е най-забавният начин, по който майките, бащите, децата и техните роднини могат да отбележат Международния ден на семейството. Той дава възможност всички заедно да играят и да се забавляват, да изберат и изпробват нов спорт, хоби или просто приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации.

Вижте видео от миналогодишното събитие:

Партньори

Facebook
YOUTUBE