твоето невероятно бебе

“Твоето невероятно бебе” е книга, посветена на развитието на детето от зачеването до края на първата година. С нейна помощ ще разберете какво стои в основата на доброто развитие, как да наблюдавате и насърчавате уменията на бебето и какви занимания да му предложите, за да стимулирате неговото развитие.

Книгата е удобно разделена на четири части: биологичните основи, ежедневни грижи за бебето, отношения в семейството и стимулиращи игри и занимания.

В нея ще намерите и показателите за добро развитие, с чиято помощ месец по месец сами ще проследявате дали детето ви расте според нормите за неговата възраст.

На фокус в книгата са поставени не само темите раждане и първите грижи, масаж и гимнастика, сън, хранене и развитие, но и въпроси, за които не се говори: как се променя двойката, когато в живота се появи детето, как да съхраним себе си и да се справим с новата си житейска роля.

С помощта на книгата безпроблемно ще преминете през тази толкова важна за вас и за вашето бебе първа година.

съдържание на книгата

Онлайн обучение

Това обучение е своеобразно продължение на книгата “Твоето невероятно бебе” и по логичен начин надгражда знанията и уменията, представени в нея.

Курсът ще ви помогне да си подредите пъзела на родителството и да получите конкретни решения на различни свои предизвикателства през първите месеци след раждането.

Ще научите всичко за циркадните ритми и как да прилагате това знание в ежедневието си с бебето. Ще знаете как да действате при колики, рефлукс и газове. Ще разберете най-важното за съня на новороденото – какво му влияe, как да контролираме режима му и как да организираме оптимална среда за пълноценен сън и почивка. 

Допълнителните материали ще ви помогнат да следите показателите за развитие на своето дете.

От шестте полезни видеа ще получите много практични съвети и работещи техники.

Tvoeto_Neveroqtno_Dete_online_education_1080_1080px

Всеки родител заслужава подкрепа

Няма книга, която може да ви направи добри родители, защото вие вече сте такива. Вярвате или не, за вашето дете вие сте отражение на всичко най-прекрасно. Вие сте това, от което то има нужда, и сте абсолютно съвършени. 

Не съдете себе си твърде строго, защото никой не се ражда научен как да бъде родител. Отговорността, която носим за детето е малко страшна, но затова пък е толкова хубаво да си жив, да обичаш и да имаш дете. 

Ще има дни, когато ще ви се иска вие и бебето да сте на различни планети. Това е нормално и се случва на всички. Ще има дни, в които ще взиматe правилните решения, но те няма да водят до очакваните резултати

Ще има моменти, в които съзнателно ще предпочетете грешни решения, за да оцелеете до края на деня. Разбирам. Утре отново ще опитате да постъпите правилно. Това се случва с всеки от нас поне веднъж.

Откажете се от идеята да бъдете перфектен родител. Детето ви има нужда от любов, уважение и разбиране. Не можете да го предпазите от всички препятствия и трудности, които срещат по пътя си. 

Това, което със сигурност можете, е да бъде до тях. Да ги прегръщате! Да бършете сълзите им и да пеете песнички. Да се смеете, да плачете и да вървите напред заедно, до момента, когато са готови да продължат сами.

ОТЗИВИ

“Книгата е чудесен пътеводител за първите 365 дни от чудото Живот. От думите на Ива лъха доброта, любов и грижа, но и професионализъм и многогодишна експертиза, пречупени през призмата на опита и примерите от практиката.”

д-р Елена Бояджиева-Делева

“Иска ми се да бях прочела книгата още по време на бременността, щях да си спестя много ситуации впоследвие, но здраве да е. Важното е, че има такива ресурси и дано повече родители да научават за нея.”

Вирджиния, читател

“Днес я получих и веднага я разлистих. Толкова полезна и в същото време, написана по достъпен начин. Ще я прочета с удоволствие, а Вие не спирайте, това което правите е изключително необходимо.”

Ива Койчева, читател

“Страхотна книга! Заслужава си!”

Илияна Найденова, читател

“Много е полезна! Харесва ми, че може да се ползва като справочник кога какво да очакваме и да правим. Чакам с нетърпение следващата книга.”

Борислава Николова, читател

“За нас твоята книга идва тъкмо навреме, тъй като наскоро разбрахме, че ще ставаме +1. 

Всеки момент очакваме да пристигне книгата, а междувременно започнахме и обучението. Искам да ти споделя, колко сме възхитени, а сме още на първата лекция. 

Изключително съм благодарна, че те има и че помагаш на млади родители като нас да отглеждат здрави и щастливи деца. Разбира се, с първото дете имаме някакъв опит и следвахме всички твои съвети за отглеждане от “Умно бебе” и лекциите, които сме гледали. И съответно имаме резултат – детето ни е на 3,5 години, говори нормално, с дълги изречения, с богат речник, любознателно е.

Но ето, че откривам, че има още какво да се научи и съм наистина много благодарна, че даваш тази информация.”

Владислава, читател

Ива Александрова

Ива Александрова е логопед с над десет години практически опит, специализира в областта ранно детско развитие. Написала е множество публикации и често гостува като лектор на форуми за родителство и грижи за децата.

Автор е на книгите “Умно бебе” и “Твоето невероятно бебе”.

Популяризира на достъпен език най-новите научни изследвания в областта на ранното детско развитие.

Силно вярва в силата на семейството и неговите неограничени способности. Нейното мото е: Всеки може да бъде добър родител, ако знае как!

Книгата можете да намерите в следните книжарници и онлайн търговци

сиела
гринуич
хермес
буктрейдинг
ozone
store bg

Получи подбрани полезни ресурси директно в имейлът си

Безплатни ресурси за първата година