Академия за Родители

Блог
26
Jun

Мисия работеща майка

“Мисия работеща майка” е една от темите, по които говорихме на “Академия за родители” 2017 – София.

Силвия Трифонова е майка на две малки деца, с дълги години опит в маркетинг и PR отдели на големи иновативни корпорации у нас и в Близкия Изток, предприемач както в корпоративна среда (intrapreneur), така и извън нея с няколко стартирали бранда. Силвия е инициатор на Her Startup. След 5 години работа в пустинята, от 5 години е отново в родния си град София.

Her Startup е с мисия да свърза, вдъхновява, промотира и дава практични знания и мотивация на предприемчиви български майки, с цел да изградят успешен бранд или да се завърнат отново в офиса – но с много повече заряд, знания и умения.

Какво е важно за една майка, когато търси работа:

  1.    Баланс работа/личен живот
  2.    Да може да си гледа спокойно детето, ако се разболее
  3.    Заплата
  4.    Издигане в кариерата

Имайки деца, майките са в една много по-креативна и много по-мотивирана фаза.

За дискусия са поканени две майки, които са събрали кураж да отворят собствени фирми – Светлана Кирова  основател на собствената си “Слънчева пекарна”, гр. Пловдив и Цветелина Дучева – управител на дентална клиника “Петър Дучев”.

Те разказват за трудностите, предизвикателствата, мотивацията и хората, които са ги подкрепяли. Светлана Кирова е започнала с изпълнението на поръчки, за сладки, от вкъщи, за приятели и познати. Постепенно поръчките се увеличавали и е започнала да си търси място за своята пекарна, където би било много по-лесно да работи и изпълнява поръчки. За няколко месеца успява да намери място и да извади нужните документи за започването на бизнеса си. Цветелина Дучева и мъжът ѝ отварят своята дентална клиника преди 15 години. За да се задържат, обаче, стигат до извода, че на всеки 5 години трябва да правят нещо ново, нещо различно. Купуват франчайз от успешен международен мениджър. Новият им проект се дели на 2 части – стоматология за възрастни и стоматология за деца. Цвети поема детския проект, като казва, че това,  че е майка ѝ е помогнало много.

Чуйте цялата дискусия.

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE