Preaload Image

ЗА НАС

Ние от “Академия за родители” сме убедени, че всяко дете заслужава да расте в добро здраве, любов и игри. Но как да отгледаме добри деца, ако никой не ни учи как да бъдем добри родители?

Каузата на Академия за родители е да предостави на всички бъдещи и настоящи родители обективна информация и реални знания за здравето, образованието и възпитанието на децата. Да им даде увереност, че могат да се справят с едно от най-големите предизвикателства в живота им.

„Академия за родители” е инициатива с идеална цел. Организира се от Фондация III – неправителствена организация в обществена полза.

Хиляди семейства посещават нашите събития, а стотици хиляди гледат лекциите ни онлайн и стават част от нашето общество от заинтересовани родители, които непрестанно търсят начини да отгледат деца в добро здраве, възпитание и ценности.

“Академия за родители” си е поставила за цел да свързва експерти и родители, за да могат младите майки и бащи да получават полезна информация за отглеждане, възпитание и обучение на децата.

На нашите събития организираме много работилници за родителите, на които те се вдъхновяват да правят нови и забавни неща, заедно с децата си. На нашите форуми родителите обменят опит помежду си и намират нови приятели.

Стани част от нашата общност – погрижи се за бъдещето на децата си!

Свържи се с нас на info@parentacademy.bg или 0888436919.

Екип

Мариела Станулова

ОСНОВАТЕЛ

Мариела по професия е финансист, но след като през 2008 година съосновава “Тук-Там”,  открива страстта си към социалното предприемачество и работата в полза на другите. Когато през 2014 година. става майка, осъзнава колко важни са образованието и възпитанието и решава да насочи енергията си в образователни проекти.

Мариела има бакалавърска степен по икономика от Princeton University и магистратура по предприемачество.

Велимира Великова

ПРОЕКТЕН МЕНИДЖЪР

Вел завършва Класическа филология в България, след което интересите ѝ към организирането на събития  я отвеждат в Лондон за магистратура по Event Management. През последните 10 години е част от реализацията на множество проекти в България, Англия и Дания – от музикални концерти до театрални постановки, еко и социални инициативи.

Присъединява се към екипа в началото на 2015 година.

Христо Бояджиев

ОСНОВАТЕЛ

Христо е енергичен бизнес лидер и социален предприемач. Заедно с Мариела и приятели през 2008 основават сдружение “Тук-Там”, а през 2014 стартират и Фондация III. Понастоящем е изцяло отдаден на неправителствената си дейност.

Христо има бакалавърска степен по бизнес администрация от American University Washington DC и магистратура по International Management от ESADE Business School Barcelona.

Янко Кутоманов

ГРАФИЧЕН ДИЗАЙНЕР

Янко Кутоманов се занимава с принт, лого и графичен дизайн.

Любовта му към дизайна го вдъхновява и амбицира да се усъвършенства постоянно. Винаги е готов да търси и приема нови предизвикателства. В работата си се стреми към бързо и гъвкаво обслужване и ефективни и съвременни рекламни решения. Влага лично отношение и внимание към най-малкия детайл.

Филип Търпов

ВИДЕО ОПЕРАТОР

През 90-те гледах VHS-и на кило, през 2000-та стоях пред видеоигрите, а от 5 години насам снимам промоционални ивент видеа, мини-документалки и студийни продукции.

Дишам и живея за интерактивни преживявания, да свързвам хората в гейм-индустрията и да съм с камера под ръка по-сто-янно! Уча се и от най-лошите филми. Можем да си говорим както за коктейли и как се готви на грил-тиган, така и за ъгли, ракурси и писане на сцени в киното и гейминга.

ПРИНЦИПИ

Вярваме, че добър родител не се раждаш, а се учиш да бъдеш такъв;

Всяко семейство има право на достъп до информация и ресурси, които да му помогнат да даде по-добър старт на детето си;

Подпомагаме родителската общност и насърчаваме позитивно и информирано родителство, като осигуряваме достъп на младите семейства до специалисти в различни области;

Помагаме на специалистите, неправителствените организации и представители на бизнеса, които застават зад каузата ни, да достигнат до стотици хиляди семейства в България;

Подкрепяме каузи, инициативи и идеи, които имат за цел да подобрят здравето, възпитанието и образованието на децата;

Заедно постигаме повече, затова се стремим да обединим всички специалисти, организации и фирми, които също като нас работят в полза на българските семейства.

ИСТОРИЯ

Както повечето значими неща в живота и идеята за “Академия за родители” е родена от малките неща, които ни се случват в ежедневието. Историята ни разказва Мариела Станулова – Председател на Фондация “Три” и един от инициаторите на събитията на “Академия за родители”.

“Разхождахме се с количката с бебето и за пореден път се натъкнах на паркиран върху тротоара автомобил, който пречеше на всички пешеходци. Замислих се за този шофьор. Как ли би се срамувала майка му, че не го е възпитала да зачита правилата и да се съобразява с останалите. Дадох си сметка, че не искам един ден и моят сладък бебок да стане такъв човек, от когото да се срамувам.  Замислих се също, че всичко е в нашите отговорни ръце на родители.

Ние учим 12 години в гимназия и след това още минимум 4 години в университет. Дори за да придобиеш права за управление на автомобил се изисква да преминеш обучение и изпит. Но за да отгледаш и възпиташ добре едно дете няма задължително обучение, нито изпит. Всеки родител разчита на себе си, на информацията, която намира – предимно в интернет и от познати, и на помощ от близки. За жалост, тези източници не винаги са достоверни или достатъчни, за да се вземе информирано решение.

Така ни хрумна идеята да създадем събитие, на което да срещнем водещи специалисти и организации с родители. Събитие, на което експертите да споделят своя опит и да подпомогнат всички настоящи и бъдещи майки и бащи. За да можем един ден всички да се гордеем с децата си.”

Идеята за първото издание на “Академия за родители” се ражда през 2014 година, а събитието се реализира през 2015 година. В рамките на 2 поредни дни в SOFIA EVENT CENTER, PARADISE CENTER над 60 фирми и организации представиха своите продукти и услуги, насочени към родители и деца. Родителите имаха възможност да посетят над 30 лекции и работилници, а за децата през цялото време работеше безплатен детски кът.

От първото ни събитие до днес, сме организирали повече от 35 събития, в които сме представили над 200 организации. Достигнали сме до над 25 хиляди семейства и продължаваме да го правим. Защото няма нищо по-важно от здравето и щастието на децата ни!

Партньори, подкрепящи каузата ни

dove self esteem
радости

Медийни партньори