Preaload Image

Голямото лятно бутане, София 2016

Начало:

10:00

събота, юни 11, 2016

Край:

12:00

събота, юни 11, 2016

КАКВО СЕ СЛУЧИ НА СЪБИТИЕТО?

100+

МАЙКИ, ТАТКОВЦИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА

Приеха нашето предизвикателство.

5000

КРАЧКИ В ПАРКА

Предизвикахме ви да се присъедините към нас за дълга разходка.

10+

ПАРТНЬОРИ

За всички участващи имаше специални награди от нашите приятели и партньори.

ЗАЩО ВИ ПРЕДИЗВИКАХМЕ?

“Академия за родители” предизвика всички родители и техните бебоци, да се присъединят към нас за дълга разходка, от 5000 крачки, в парка!

Защо: В България 20% от децата до петгодишна възраст вече страдат от затлъстяване, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи многократно, ако не започнем да се справяме с този проблем. Справянето до голяма степен зависи от родителите. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост, да изразходваме излишните калории и да подобрим работата на сърцето, по лесен начин.

Най-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време и може лесно да стане част от ежедневната рутина, като едновременно с това възпитава любов към движението от най-ранна детска възраст.

КАКВО СЕ СЛУЧИ

10.00 – 10.30 часа: Регистрация

10.30 часа: Старт

Дължината на маршрута беше 5000 крачки, през които мамите от Stroller Fit Mama ни раздвижиха допълнително по трасето с различни упражнения, а нашите приятели от списание 9 месеца  подготвиха танцова зона с допълнително предизвикателство за всички.

12.00 часа: Финал

Всички финиширали получиха сертификати за участие от “Академия за родители” и партньорите на инициативата. Раздадохме почти 5000 подаръка от Bebelan, Chicco, 9 месеца, Девин, DM, Моето бебе, Harmonica, Pufies, Shopping Terapia и Weleda – заслужени награди за тези, които приеха предизвикателството ни.

 

И ОЩЕ

Съдействие за обозначавене на маршрута, указателни табели и логистична подкрепа, ни оказаха 5kmRun, които организират ежеседмични, безплатни бягания в четирите най-големи града в страната.

От 9.00 часа започна благотворително бягане, организирано от нашите приятели от 5kmrun – мотото бе „За по-малко риск – повече шанс“, а събраните средства от София, Варна, Бургас и Пловдив, ще бъдат предоставени за закупуване на 5 бр. мониторингови системи за детски кувиози в спешното отделение на СБАЛАГ Майчин дом-София. Тяхното благотворително бягане приключи, а с даренията на всички участници от 4-те града, успяхме да съберем общата сума в размер на 7 181.10 лв.

“Голямото лятно бутане” бе част от Фестивал на здравето – най-забавният, цветен и полезен фестивал, свързан със здравословен и балансиран начин на живот, който се проведе на 11-12.06.2016 (събота и неделя).

Партньори

Медийни партньори