Preaload Image

Логопедичен маратон

логопедичен маратон

„Начинът, по който вие говорите на детето, ще се превърне в негов вътрешен глас, когато то порасне.“

Съзнателно и несъзнателно, ние оказваме влияние върху формирането на уменията за общуване на нашето дете, дори още докато то е в утробата ни. Ето защо е важно да сме запознати с принципите и спецификите на този процес.

Появата на речта е ключово умение, което се формира в първата година след раждането. След раждането стимулацията се изразява най-вече в движение. Това движение е пряко свързано с двигателните умения. Дори видът на храната, която предлагаме на детето, оказва влияние. Как ли? Много просто: при пюрираната храна няма нужда от дъвкателни движения, но именно тези движения спомагат за развитието на определени мускули, които ще участват на малко по-късен етап в речта и говора на детето.

Кога и как проговарят децата? Кои други умения предхождат речта? Кога можем да говорим за изостаналост в речевите умения на детето? Какви може да са причините за подобно забавяне? Какво на практика можем да направим, за да стимулираме появата на речта на нашето дете? Отговори на тези и други въпроси ще търсим и дискутираме по време на Логопедичен маратон, заедно с водещи логопеди и специалисти. Те ще отговорят и на всички ваши въпроси.

Начало:

10:00

неделя, ноември 27, 2022

Край:

16:00

неделя, ноември 27, 2022

Адрес

онлайн

С ПАРТНЬОРСТВОТО НА

    2 Коментари

  1. МАРИАНА ВАСИЛЕВА
    ноември 17, 2022
    Отговор

    Ще има ли запис?

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.