Академия за Родители

Блог
17
Aug

Майки споделят кърмата си със семейства, които се нуждаят от нея

В Англия все по-голяма популярност добиват фейсбук групи като Human Milk 4 Human Babies и Eats on Feets, които майки, които имат излишна кърма, използват за да споделят с други семейства.

Групите работят по съвсем прост начин и са с некомерисална цел, поддържани от потребители и доброволци – те позволяват на кърмещи майки да публикуват детайли за това колко мляко могат да предложат на други, както и да отправят “запитване” за кърма в определен район.

Джесика Херик от Манчестър стартира тази инициатива, защото новороденият ѝ син, не успява да консумира цялото количество майчино мляко. “Вместо да изхвърлям толкова ценната кърма, реших да я споделя, за да могат и други бебета да направят първи стъпки в живота по възможно най-добрия начин – с ценните вещества, които съдържа кърмата.”

Кимбърли от Оксфорд пък решава да дари кърмата си, когато нейното бебе се ражда 4 седмици преди термина – в болницата тя получава съвет да замрази кърмата си и след това започва да дарява излишното мляко.

Кимбърли добавя, че с готовност споделя кръвните си тестове с майки, които искат да изплозват кърмата ѝ за своите бебета. “Това е много лично решение”, добавя тя, “ако знаеш малко повече за човека и по-лесно да му се довериш”.

Какво е вашето мнение?

Източник: BuzzFeed

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE