Академия за Родители

Блог
19
Oct

10 неща, които един родител не бива да прави

1. Да се вгледа отблизо в стените у дома. От това ще ви се доплаче и ще ви се прииска да залеете цялата къща с дезинфектант.

2. Да използва лоши думи. Детето може все още да казва “бабан” вместо “банан”, но в секундата, в която някоя профанна дума ви се изплъзне – само веднъж – малките я овладяват безупречно…и не спират да я повтарят. В най-неподходящи моменти.

3. Да предполагат, че детето, което не “е от тези, които ровят навсякъде” и няма да започне да рови навсякъде. Поне до момента, в който не извади фотоапарата от чекмеджето, и от защитния калъф, за да го намаже с веро.

4. Да смятат тишината за спокойствие. Комбинацията тишина и деца обикновена значи едно от тези три неща: 1) Правят нещо, което не бива да правят; 2) Излезли са от стаята без да сте разбрали; 3) Заспали са.

5. Да подават ръка, когато 3-годишно дете каже “Ето”, без да погледнат какво им подава. Най-често това са сополи.

7. Да им дадат бисквити. Комбинацията дете и бисквити с крем, предизвиква химична реакция в резултат, на която 5 години по-късно ще намирате бисквитен крем на неподозирани места.

6. Да проверяват дали памперсът е мокър с ръка. Да, логично е, но всеки го прави поне един път.

8. Да се наведат над клекнало дете и да го стреснат.  Носът ви ще пострада. Лошо.

9. Да кажат на детето, че ако продължи да пуска водата в тоалетната, тя ще се наводни. За едно 4-годишно дете няма нищо по-вълнуващо от наводнена тоалетна.

10. Да мигат. Ще изпуснете нещо. Може да е нещо прекрасно или нещо ужасно, но във всеки случай ще е нещо, което не искате да изпуснете.

Източник.

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE