Академия за Родители

Блог
13
Oct

Как един български татко спечели сърцата на родителите по света с неговата книга-приключение

Никола Райков е вдъхновяващ баща и автор, който създава първата по рода си книга-игра, с която учи сина си, че трябва да носи отговорност за всеки избор, който прави.

“Голямото приключение на Малкото Таласъмче позволява на децата да създадат своя собствена приказка като въвлича децата много повече и подхранва тяхното въображение”, казва авторът.

Dad-Creates-First-Of-A-Kind-Childrens-Book-for-His-Son2__880

Книгите-игри съществуват от 80те години, но това е първата такава, специализирана за деца.

“Аз имам много силна връзка със сина си, и се надявам, че тези книги ще вдъхнови родителите да четат и играят заедно с децата си. Обещавам им истории изпълнени с шеги и приключения, но преди всичко – емпатия, доброта и разбиране.”

Dad-Creates-First-Of-A-Kind-Childrens-Book-for-His-Son__880

Книгите можете да свалите безплатно на български и английски. “Има деца, чиито родители не могат да си позволят да закупят тази книжка. Не че не искат, просто не могат. Не считам за справедливо да лиша тези деца от възможността да се забавляват с това, което съм написал, само защото живеем в капиталистическо общество.”

Dad-Creates-First-Of-A-Kind-Childrens-Book-for-His-Son1__880

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, като по време на следването си поддържа сайт за кино рецензии върху американското кино. Започва да публикува свои статии, разкази и повести. Силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България. Никола Райков режисира и монтира документални и рекламни клипове и филми, създава графични и уеб дизайни, твори в разнообразни области. От няколко години живее в малко българско селце, далеч от проблемите на големия град, заедно със съпругата си и сина си, за който написва експерименталната приказка-игра “Голямото приключение на малкото таласъмче”. След феноменалния успех на първата книга на бял свят се появява и “Още по-голямото приключение на малкото таласъмче”, с която печели и най-значимата награда за детско творчество в България “Константин Константинов”.

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE