Академия за Родители

Блог
22
Jul

Идеи за летни приключения в планината с двама малки лудетини

Лятото е в разгара си и последните няколко дни в София жегата е непоносима. Градът е полупразен, като голяма част от жителите му са край морския бряг. В онлайн пространството непрекъснато се показват снимки на приятели в морето, на плажа, на бара… Но днес няма да говорим за морето.

А за неговата алтернатива – ваканция в планината с децата. Това е много свежа и добра идея, защото:

1. Въздухът е по-чист и свеж

2. Температурите са значително по-ниски от тези край морето или в града

3. Събуждате се свежи и отпочитали, не се уморявате толкова бързо

4. Спестявате си много време и усилия в надуване на пояси, лодки, влачене на кофички, лопатки и пликове с играчки за плажни игри.

5. Басейн в планината е доста привлекателна идея, не по-лоша от басейн в хотела край морето.

6. Спестявате си тълпите от плажуващи, чийто пик е точно сега. Спестявате си и чакане на опашки. В планината има много по-малко туристи през лятото.

7. Спестявате и средства: цените в планината през лятото са много по-ниски от тези на морето.

8. След края на почивката в планината осъзнавате, че наистина сте си отпочинали. След почивка с малките лудетини на море винаги имаме нужда от допълнителна почивка за нас 🙂

Ето и две идеи за планинска ваканция с малките това лято:

Боровец

Курортът е близо до София, само на час път от столицата. Изборът от хотели е голям, някои предлагат и специални пакети за семейства с деца, които не са за изпускане. Лесно може да намерите хотел с басейн, в който малките да се плацикат. Някои идеи за активности в Боровец:

– яздене на малки понита

– разходка до резиденция Царска Бистрица – препоръчано

– обяд в хотел Ястребец – с невероятна гледка към планината

– разходка с кабинковия лифт до върха на планината – малките ще са на седмото небе от радост

– каране на планински колела

– разходки в планината

– стрелба с лък

– игри във въжен град БороBorovetsландия

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– спортен риболов за бащите

– посещение на ловно стопанство Искър

– Спа и масаж за майките – предлага се от голяма част от големите хотели

Tsarska_bistrica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Банско

Сгушен в подножието на Пирин планина, популярният зимен сезон е също толкова чаровнен и през лятото. Белият пейзаж е заменен със зелен, а само по върховете на планината се белее изостанал от снежния сезон лед.

Banskofromabove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Банско ви гарантира незабравими изживявания с цялото семейство. Ето само някои от активностите, които може да практикувате с малките:

– планински походи

– разходка с кабинкова въжена линия до Шилигарника, където ви очакват множество безплатни забавления за деца, осигурени от общината – надуваем замък, влакчета, люлки и много други с невероятна гледка към зелената Томба и заснежените върхове.

– Банско е популярна спа дестgledkatakumplaninataинация. Ако искате да се насладите на добри спа предложения, може да посетите двата 5 звездни хотела в Банско

– За любитителите на голфа само на няколко километра от Банско могат да практикуват любимото си занимание в Пирин Голф и Кътри Клуб

– Off Road преходи, рафтинг и каякинг за бащите, любители на силните усещания

– Минерален плаж в близкото Добринище

– Музикални фестивали, организирани ежегодно в центъра на Банско

– Бански пикник с фолклорна програма в планината

 

 

vkabinkata

За Силви

Майка на две момчета, с които живее в родния си град София. Автор на блога Майка в София, който започва преди две години с идея да споделя преживяванията си с двете си малки породени деца в големия шумен и не дотам уреден град. По професия маркетинг, с огромна страст и любов към фотографията, както и всичко креативно. В блога публикува новини за различни събития за малки и по-големи в столицата, модни акценти за майките, лични размисли и истории пречупени през призмата на майка в София, креативни идеи за забавления на децата. Номад по душа, която след дълги години живот извън България се връща в София, а в блога си споделя идеи за интересни дестинации с деца.

Facebook: maikavsofia

Instagram: @maikavsofia

Sofiamama е Медиен партньор на Академия за Родители

Leave a Reply

Facebook
YOUTUBE